Top tien bezienswaardigheden in Siem Reap | Mijncambodja.nl
Top tien bezienswaargdigheden in Siem Reap

Top tien bezienswaargdigheden in Siem Reap


Zonder twijfel is Siem Reap hét hoogtepunt van je reis door Cambodja. Door de magische tempels als Angkor Wat, Bayon, Ta Prohm en Bantey Srey zal je versteld staan van verbazing. Ook Siem Reap zelf zal je positief verrassen. De sfeervolle stad heeft een bruisend hart waar elke avond (en nacht) veel te beleven valt. Ook zijn er tal van bezienswaardigheden in Siem Reap en omgeving te vinden en ook is er van alles te zien en doen in Siem Reap. De stad kan je prima per fiets verkennen en ook de tempels bezoeken kan per fiets. Tegenwoordig kan je online een fiets in Siem Reap huren.


Bekijk hieronde een overzicht van de populairste bezienswaardigheden in Siem Reap. Ofwel de top tien bezienswaargdigheden in Siem Reap.

Top 10 bezienswaardigheden Siem Reap: Angkor Wat
1
 • 6km
 • 05:00 - 17:00
 • 37 (1 daagse tempelpas)

Angkor Wat

Cambodja is Angkor Wat! Deze indrukwekkende tempel is de nationale trots en het nationale symbool. Een afbeelding of de naam van de heilige tempel van Angkor zie je overal in Cambodja verschijnen. Van bierflesjes tot TV-zenders en van T-shirts tot winkels en bedrijven. Een toerist die de tempels van Angkor Wat niet heeft bezocht is niet echt in Cambodja geweest. De tempel trekt bijna 4 miljoen toeristen per jaar. Bezoek de tempel in de namiddag als de zon op z'n best is en de hordes Zuid-Koreanen weer terug zijn gegaan naar Siem Reap. Angkor Wat ontleent zich voor de perfecte foto en zal zeker grote indruk op je maken!

Angkor Wat dagtour online boeken
Top 10 bezienswaardigheden Siem Reap: Ta Prohm tempel
2
 • 6.5km
 • 05:00 - 17:00
 • 37 (1 daagse tempelpas)

Ta Prohm tempel

Ta Prohm tempel is misschien niet zo groot als Angkor Wat en hij zal misschien minder opvallen maar de tempel van Ta Prohm heeft zijn eigen interessante verhaal. De tempel is later ontdekt dan Angkor Wat en was helemaal verslonden door de dichte Cambodjaanse jungle. De immense bomen en lianen werden meester over de boeddhistische tempel die door koning Jayavarman VII werd gebouwd en diende als klooster en universiteit. Hoewel de meeste Khmer tempels zijn gerestaureerd en goed worden bijgehouden is de tempel van Ta Prohm grotendeels in dezelfde staat achtergelaten als toen men de tempel (her)ontdekte. De gigantische wortels dringen op imposante wijze door en over de tempel heen. Een must om te bezoeken.

Tempel tour online boeken
Top 10 bezienswaardigheden Siem Reap: Bayon tempel
3
 • 6.2km
 • 05:00 - 17:00
 • 37 (1 daagse tempelpas)

Bayon tempel

De Bayon tempel doe je doorgaans het eerste aan nadat je de zuidelijke poort van Angkor Thom bent binnengekomen. De tempel valt gelijk op vanwege de vele gezichten die de tempel heeft (in letterlijke zin). Er zijn 264 gezichten op 54 torens afgebeeld van koning Jayavarman VII. Elke toren heeft 4 zeer grote gezichten die zeer goed zijn afgewerkt. Ook de fundering en dak van de tempel zijn naadloos aan elkaar gebouwd met de gigantische stenen. Ook de Bayon tempel is zeer fotogeniek en je kan er zo een uur rondlopen. Het wemelt er echter wel van de zuid-Koreanen en Japanners tegenwoordig. Op het bovengedeelte kan je op verschillende niveaus komen en de torens in. Hier staat een fijn verkoelende briesje. Ook de buitenkant van de tempel is zeker de moeite waard. Om de Bayon tempel is een gracht (moot) gelegen. Je kan mooie foto's maken van de tempel met de gracht op de voorgrond.

Tempel tour online boeken
Top 10 bezienswaardigheden Siem Reap: Angkor Thom
4
 • 6.8km
 • 05:00 - 17:00
 • 37 (1 daagse tempelpas)

Angkor Thom

Angkor Thom betekend letterlijk "grote stad". Het is een gebied met meerdere tempels en bouwwerken die omringd zijn door 4 muren met daar omheen een gracht. De muur is 8 meter hoog en 3 meter dik. Angkor Thom kende zijn hoogtij dagen tijdens de 12e eeuw waarin de stad met de andere tempels samen meer dan 1 miljoen inwoners telde. In die tijd was het de grootste stad op aarde. Zelfs groter dan Londen of Parijs. Elke muur had een eigen poort met de naam van de betreffende windrichting (bijv. zuidpoort). Binnen de muren kan je de Bayon tempel vinden, het olifanten plateau, de leprakoning, diverse overwinningsmonumenten en het oude koninklijk palijs.

Tempel tour online boeken
Top 10 bezienswaardigheden Siem Reap: Bantey Srey
5
 • 25km
 • 05:00 - 17:00
 • 37 (1 daagse tempelpas)

Bantey Srey

De Banteay Srei tempel ligt een stuk verderop dan de andere tempels. De reden is waarschijnlijk omdat dit de enige tempel is die niet door een koning is gemaakt maar door een hoge functionaris van de koning. Banteay Srei betekend letterlijk vrouwen citadel en is een hindutempel gemaakt als eerbetoon aan Shiva. De tempel ligt op 25km rijden van de andere tempels en behoort dus niet tot de "kleine route". Je zal je tuk tuk chauffeur extra moeten betalen om hier te komen. Wel een mooie tocht door het platteland van Cambodja waarbij je even lekker kunt genieten van de frisse wind. De Banteay Srei tempel is bekend om zijn prachtige gedetailleerde afwerking en reliefs. De tempel is van rood steen gebouwd en zeer fijn bewerkt.

Tempel tour online boeken
Top 10 bezienswaardigheden Siem Reap: Tonle Sap meer
6
 • 5km
 • 07:00 - 18:00
 • 25 p.p. voor een boottocht

Tonle Sap meer

Het Tonle Sap meer dat ongeveer 5 km van Siem Reap vandaan ligt is erg belangrijk geweest voor het Angkor rijk. Het unieke Tonle Sap meer kent de hoogste visdichtheid per vierkante kilometer ter wereld. Dit komt doordat het water uit het meer in het regenseizoen wordt aangevuld door de moessonregens en in het droge seizoen door het water dat via de Mekong rivier en de Tonle Sap rivier in het meer stroomt om het weer op te vullen. De stroming van de Tonle Sap rivier veranderd hierdoor 2 maal per jaar van stroomrichting wat uniek is in de wereld. Het meer kan in de regenperiode 3 maal groter worden dan in de droge periode. Door de aanwezigheid van dit meer heeft het Angkor rijk zich kunnen ontwikkelen. Ook vandaag de dag is het nog van groot belang voor Cambodja. Vele vissers maar ook boeren die hun velden irrigeren met het water zijn er afhankelijk van. Op het meer tref je tal van drijvende dorpen aan, zeldzame vogels en bescherme mangrovebossen.

Tonle Sap en drijvende dorpen tour

Top 10 bezienswaardigheden Siem Reap: The Cambodia Landmine Museum
7
 • 27km
 • 07:30 - 17:30
 • 3

The Cambodia Landmine Museum

Het Cambodjaanse landmijnmuseum is opgericht door Aki Ra. Hij vocht als kindsoldaat mee met de Rode Khmer tijdens hun heerschappij tussen 1975 en 1979. Zijn opdracht was het plaatsen van veel landmijnen in dorpjes rondom Siem Reap en Battambang aangezien hier de frontlinie was. Na de oorlog kwam Aki Ra terug naar de dorpjes waar hij de mijnen geplaatst had om ze weer te ontmantelen. Dit deed hij met huis-tuin-en keuken gereedschap. In 2008 richtte hij een Cambodjaanse NGO op ( Cambodian Self Help Demining). Hij zag het leed dat de mijnen veroorzaakten en nam kinderen zelf in huis die het slachtoffer waren geworden van de mijnen. Tegenwoordig heeft de NGO diverse projecten opgezet voor vooral kinderen maar ook volwassenen die te maken hebben (gehad) met mijnen. Er worden Engelse lessen gegeven, er is een bibliotheek, een school en speelplaats en 14 man personeel. Een erg indrukwekkend bezoek dat goed met een bezoek aan de Banteay Srei tempel te combineren is. cambodialandminemuseum.org/

Top 10 bezienswaardigheden Siem Reap: War museum (oorlogsmuseum)
8
 • 15km
 • 08:00 - 17:30
 • 5

War museum (oorlogsmuseum)

Het oorlogsmuseum ligt een paar kilometer ten noorden van het Angkor International vliegveld. Het museum toont de vele wapens en munitie die gebruikt zijn tijdens het Rode Khmer regime en de oorlog tussen de Rode Khmer en het regeringsleger in de periode nadat de Rode Khmer teruggedrongen waren. De frontlinie van de gevechten liep vanaf Battambang naar Siem Reap. Velen mijnen werden hier geplaatst en vele gevechten werden hier uitgevochten. De krachtige wapens als howitzers van Duitse en Russische makelij zijn hier te bekijken. Ook diverse tanks, raketlanceerinstallaties, helicopters en gevechtsvliegtuigen zijn hier terug te vinden.

Top 10 bezienswaardigheden Siem Reap: Zijdeboerderij
9
 • 17km
 • 08:00 - 17:00
 • 0

Zijdeboerderij

De zijdeboerderij ligt niet ver van het oorlogsmuseum en is zeker de moeite van een bezoekje waard. Het museum toont het gehele proces van moerbes en rups tot kant en klaar eindresultaat. Het museum is tevens een fabriek/bedrijf waar veel zijdeproducten als sjaals, kussens, beddengoed en kleding worden gemaakt. In de ruime werkschuur kan je zien hoe de rupsen de bladeren van de moerbei eten en in het proces waarbij ze een vlinder worden hele fijne zijde draadjes produceren. De draadjes worden vervolgens gekleurd en op een weefgetouw gespannen om bijvoorbeeld een sjaal te maken. Erg interessant om te zien.

Top 10 bezienswaardigheden Siem Reap: Cambodian Cultural village
10
 • 4km
 • 08:00 - 17:00
 • 6

Cambodian Cultural village

In dit Cambodjaanse culturele dorp kan je zien hoe een gemiddeld leven van een Cambodjaan eruit ziet. Je kan oorspronkelijke woningen bekijken, werkzaamheden op het land, eeuwenoude tradities en je kan zelfs schijntrouwen conform traditionele Cambodjaanse rituelen. Niet alleen de Khmercultuur maar ook de diverse minderheden zoals Champa's (moslims uit Vietnam), Chinezen en bergvolken komen aan bod. Er leuk en leerzaam.

Entree en vervoer

Share Button