Sihanoukville reistips | Mijncambodja.nl
Reistips Sihanoukville

Sihanoukville

Sihanoukville is de "relax" stad van Cambodja. De vele stranden, eilanden, bergen en een bruisend nachtleven zorgen hier voor veel vertier. In de houten en met riet en palmbladeren bedekte restaurants aan het strand vang je koele zeewind op terwijl je van je cocktail of biertje geniet kijkend naar de ondergaande zon die wegzakt in de zee.

Sihanoukville staat bekend om zijn vele relaxte stranden. Veruit het populairste strand is "Ocheteaul Beach". Vele restaurantjes en barretjes zijn hier te vinden en de meeste hotels liggen er vlakbij. In de avond worden de restaurants of barretjes omgetoverd tot disco`s met vuurdansers, verse BBQ`s en gezellige feesten.

Sihanoukville is bij de locals bekend als Kampong Som of Kampong Saom. Het is de enige diepzee haven van Cambodja. De stad is in 1964 gesticht zodat goederen niet alleen maar via de Vietnamese Mekongdelta stroomopwaards in Phnom Penh konden worden verhandeld. De internationale diepzee haven bracht Cambodja een stuk meer onafhankelijkheid en welvaart. Naast de ontwikkeling tot zeehaven is Sihanoukville de laatste paar jaren erg intwikkeld tot toeristesche attractie.

Sihanoukville is tegenwoordig de populairste stad aan het strand. Ideaal om te vertoeven en even een koele zeebries op te doen. Ook de Khmer komen hier in de weekenden om de stadse drukte in Phnom Penh te ontvluchten en te genieten van verse zeevruchten en vissen.

De naam van Sihanoukville

Omdat Koning Sihanouk met succes gestreden had voor een onafhankelijk Cambodja van de Fransen, werd de nieuw gestichtte kustplaats, interationale haven en hoofdstad van deze pronincie van Cambodja naar de Koning vernoemd.

Sihanoukville in drie delen

Je kan je gemakkelijk een aantal dagen vermaken in Sihanoukville. Er zijn volop mogelijkheden om de stranden te verkennen, een boottrip naar Bamboo eiland te maken, te snorkelen, duiken, een bezoek te brengen aan de Kbal Chhay watervallen vlakbij, een uitstapje naar de Angkor Beer brouwerij te maken of bijvoorbeeld Riem National marine park te bezoeken.

Toeristische deel van Sihanoukville
Sihanoukville is eigenlijk in 3 delen verdeeld. Het meeste populaire deel is het zuidelijke deel met de vele stranden. Veel hotels en guesthouses zijn hier gelegen zodat je makkelijk te voet de stranden kunt bereiken. Ook de "pubstreet" van Sihanoukville bevindt zich hier.

Centrum van Sihanoukville
Het tweede deel is het centrum van de stad met de Psar Leu markt die 2 jaar terug "toevallig" afgebrand is. Veel locale inwoners leven in en vlakbij het centrum. Enkele uitgaansgelegenheden bevinden zich hier (Angkor Theek, LV en de Blue Mist)

"The Hill"
"The Hill" ofwel Victory Hill genoemd, is het deel in het noorden nabij het havengebied van Sihanoukville. Ook hier is een uitgaansstrook gelegen met bars en kleine disco`s. Dit is echter een deel waar veel zogenaamde taxi girls rondhangen, de prostituees.


Share Button