Backpack kopen voor je reis naar Cambodja | Mijncambodja.nl
Backpack kopen

Backpack kopen

Als je gaat reizen naar of backpacken in Cambodja of een ander land in zuidoost Azie, dan ben je vaak minimaal een aantal weken van huis. Je leeft die periode uit je backpack of koffer. Je backpack of koffer is je "huis" tijdens die periode en je bent er erg afhankelijk van. Zorg er daarom voor dat je een goede sterke backpack hebt die wat stootjes kan verdragen. Koop niet de eerste de beste tas in de aanbieding.

Backpack of koffer?

Het is niet altijd nodig om met een backpack te reizen. Er zitten natuurlijk voordelingen aan het reizen met een backpack maar ook nadelen. Ga je veel te voet doen en trekkings doen, dan is een backpack een must. Je zal dan flinke afstanden moet afleggen door gebieden waar je niet met een koffer doorheen wil sjouwen. Een backpack (reizigers rugzak) is dan ideaal aangezien je het gewicht van je baggage op je rug en heupen draagt.

Heb je nu een semi-georganiseerde reis gepland zoals een georganiseerde groepsroundreis bij een reisorganisatie of een zelf samengestelde bouwsteenreis, dan zal een koffer of grote reistas ook volstaan (sporttas) en is een backpack niet nodig. Bij dit type reis hoef je vaak aanzienlijk minder vaak je bagage te dragen aangezien je bagage zal worden vervoerd met bussen, tuktuks of een ander vervoermiddel. Als je je tas alleen uit het vliegtuig, tuktuk, bus of ander vervoermiddel moet halen dan is een degelijke koffer of sporttas voldoende. Een groot nadeel van een backpack is dat je vaak maar van 1 kant spullen uit je tas kan halen. Heb je een kledingstuk nodig dat onderin je tas zit, dan moet je alle lagen daarboven uit je tas halen voordat je er bij kunt komen. Bij een koffer heb je dit probleem niet.

Voorwaarden aan een goede backpack

Wanneer je gaat backpacken en van plan bent lang weg te blijven en niet georganiseerd gaat reizen dan heb je een goede backpack nodig. Je zal te voet veel afstanden afleggen en moet daarom flink je backpack sjouwen en dragen. Het gewicht van de inhoud van je backpack zal oplopen naarmate je langer wegblijft aangezien je vaak hier en daar een souvenir of wat kleding koopt. Het gewicht van de backpack met inhoud zal voor een deel worden gedragen door je schouders en het andere deel door je heupen. Het is erg belangrijk dat je daarom een backpack aanschaft die lekker zit. Aangezien je er lang afhankelijk van zal zijn is dit erg belangrijk. Een backpack die gaat irriteren tijdens je reis is alleen een last. Comfort en evenredige verdeling van het gewicht op je schouders en heupen is van groot belang. Een tweede punt waar een goede backpack aan moet voldoen is de inhoud. Uiteraard bepaal jij zelf wat je meeneemt op reis. Het is handig om eerst in te schatten hoeveel reisspullen je wil meenemen. Maak een schatting van het volume van je reisspullen en het gewicht. Ga dan pas zoeken naar een backpack.

Stel je zelf de volgende vragen bij het aanschaffende van een backpack voor je reis:

  • Zit je backpack lekker?
  • Is het gewicht gelijk over schouders en heupen verdeeld?
  • Is de inhoud groot genoeg voor de reisspullen die je mee wil nemen?
  • Is de backpack van goede kwaliteit?

Welke backpack kopen?

De gemiddelde backpack van reizigers heeft een inhoud van 50 tot 60 liter. Hierin kan je een hoop kwijt. Er bestaan backpacks van 20 tot 30 liter inhoud en van 60 tot 120 liter maar die zijn meestal niet toerijkend. Bedenk eerst goed wat je zoals wil en moet meenemen op reis. Neem vooral niet overbodig veel mee aangezien je veel (vooral kleding) ter plaatse voor weinig geld makkelijk kunt kopen. Richt je vooral op essentiele dingen als documenten, medicijnen, electronica etc. Maak van te voren een checklist. Na goede overwegingen zal de backpack met inhoud 50 tot 60 liter prima zijn. Geld moet eigenlijk bij de aanschaf van een backpack geen grote rol spelen. Laat je niet misleiden door aanbiedingen maar richt je op die punten (zoals eerder genoemd) waaraan een goede backpack moet voldoen. Je moet er immers veel mee rondlopen. Een voordelige backpack kan snel stuk zijn, irriteren of rugpijn bezorgen als het gewicht niet goed verdeeld is. Backpacks met gemiddelde inhoud van 50 tot 60 liter van een betrouwbaar/gerenomeerd merk kosten vaak tussen €100,- en €180,-

Naat een reguliere backpack is het ook handig een klein formaat rugzak (20 tot 30 liter), ook wel een daypack genaamd, mee te nemen tijdens je reis. Zo'n daypack neem je vaak mee als je een boottocht gaat maken, gaat rondtouren op een motorbike, op excursie gaat of een dagje naar het strand gaat.

Waar koop je een goede backpack?

Er zijn aardig wat online winkels (webshops) waar je veel informatie kan lezen over de aangeboden backpacks. Aanbieder van goede backpacks zijn bijvoorbeeld Op deze sites hoef je voor het bestellen van een rugzak geen verzendkosten te betalen. Bovendien kun je alle producten gratis retourneren binnen een paar weken. Tropenreis artikelen en Reisartikelen.nl bieden beide ook een groot assortiment goede reistassen en backpacks aan. Uitaard is het ook mogelijk om bij een reguliere winkel binnen te stappen. Kosten van een backpack in de winkel zijn over het algemeen hoger dan online webshops.


Share Button