Vaccinaties voor je reis in Cambodja | Mijncambodja.nl
Vaccinaties voor Cambodja

Vaccinaties voor Cambodja

Tijdens het plannen van je reis naar Cambodja zal ook het onderwerp gezondheid passeren. Je moet voor je reis rekening houden met de ziektes en ongemakken die op de loer liggen maar ook tijdens je reis moet op je gezondheid blijven letten. Prefentie door vaccinatie, medicatie en hygiëne is daarom erg belangrijk. Inenten is niet verplicht maar wel aan te raden. Als je vanuit een Afrikaans land naar Cambodja reist moet je je wel verplicht laten inenten.

Vaccinaties Cambodja

Hieronder tref je een kort overzicht aan van vaccinaties die worden aangeraden. Sommige vaccinaties worden in cocktail (meerdere tegelijk) toegediend.

Malaria
In sommige gebieden komt malaria voor.

U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige.

Gelekoorts
In dit land komt geen gele koorts voor. Vaccinatie is VERPLICHT als men VANUIT een gele koorts gebied komt. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie voor u zinvol is

Hepatitis A
Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

DTP
Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

Buiktyfus
Vaccinatie wordt aanbevolen bij een reisduur van 2 weken of langer voor alle reizigers naar dit land.

Hepatitis B
Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie voor u zinvol is.

Tuberculose
In dit land bestaat een verhoogd risico op tuberculose. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie of controle op besmetting voor u zinvol is.

Dengue
In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten.

Rabiës
In dit land kan rabiës bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie voor u zinvol is.

Japanse encefalitis
In dit land komt (mogelijk) Japanse encefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie voor u zinvol is.

Mazelen
In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en geen mazelen heeft doorgemaakt of niet volgens het Rijksvaccinatieprogramma is ingeënt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vacinatie volgens het Rijksvaccinatieprogramma hebben ontvangen.

Via de website van Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) kan je een overzicht bekijken van vaccinaties die worden aangeraden voor je reis naar Cambodja.
Bron: http://www.lcr.nl

Waar kan ik me laten vaccineren?

Je kan bij verschillende instanties je vaccinaties regelen. Hieronder een overzicht van een aantal instanties:

-Airport Travel Clinin (op Schiphol)
-Huisarts
-GGD


Share Button