Vaccinaties voor Cambodja | Mijncambodja.nl
Vaccinaties voor Cambodja

Vaccinaties voor Cambodja

Tijdens het plannen van je reis naar Cambodja zal ook het onderwerp gezondheid passeren. Je moet voor je reis rekening houden met de ziektes en ongemakken die op de loer liggen maar ook tijdens je reis moet op je gezondheid blijven letten. Preventie door vaccinatie, medicatie en hygiëne is daarom erg belangrijk. Inenten / vaccinaties voor Cambodja zijn niet verplicht maar wel aan te raden. Als je vanuit een Afrikaans land naar Cambodja reist moet je je wel verplicht laten inenten.

Hieronder tref je een kort overzicht aan van vaccinaties die worden aangeraden. Sommige vaccinaties worden in cocktail (meerdere tegelijk) toegediend.

 • Vaccinatie overzicht voor Cambodja
 • Malaria In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige.
 • Gelekoorts In dit land komt geen gele koorts voor. Vaccinatie is VERPLICHT als men VANUIT een gele koorts gebied komt. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie voor u zinvol is
 • Hepatitis A Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

 • DTP Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.
 • Buiktyfus Vaccinatie wordt aanbevolen bij een reisduur van 2 weken of langer voor alle reizigers naar dit land.
 • Hepatitis B Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie voor u zinvol is.
 • Tuberculose In dit land bestaat een verhoogd risico op tuberculose. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie of controle op besmetting voor u zinvol is.
 • Dengue In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten.
 • Rabiës In dit land kan rabiës bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie voor u zinvol is.
 • Japanse encefalitis In dit land komt (mogelijk) Japanse encefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie voor u zinvol is.
 • Mazelen In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en geen mazelen heeft doorgemaakt of niet volgens het Rijksvaccinatieprogramma is ingeënt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vacinatie volgens het Rijksvaccinatieprogramma hebben ontvangen.

Via de website van Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) kan je een overzicht bekijken van vaccinaties die worden aangeraden voor je reis naar Cambodja.
Bron: http://www.lcr.nl


Waar kan ik me laten vaccineren?

Je kan bij verschillende instanties je vaccinaties regelen. Hieronder een overzicht van een aantal instanties:


-Airport Travel Clinin (op Schiphol)
-Huisarts
-GGD

Ziekenhuizen in Cambodja

Mocht je toch iets overkomen tijdens je reis door Cambodja, dan kan je terecht bij een ziekenhuis of kliniek. Het aantal ziekenhuizen in Cambodja is zeer beperkt. In Phnom Penh zitten de beste ziekenhuizen. Hier kunnen operaties worden uitgevoerd evenals kleine ingrepen. Voor het serieuzere werk wordt altijd naar Bangkok (en soms Ho Chi Minh stad) uitgeweken. Hier zitten specialisten die de gecompliceerdere operaties kunnen uitvoeren. Naast Phnom Penh tref je ook in Siem Reap een aantal ziekenhuizen aan. Hier zit ook een zeer goed kinderziekenhuis dat gratis operaties voor locale kinderen uitvoerd. Het geld voor de operaties wordt door sponsoring opgehaald en door Dr Beatochello, een Zwitserse arts die al tientallen jaren in Cambodja werkzaam is. Hij haalt vaak in Zwitserland geld op en ook met zijn 2-tal concerten die hij door de weeks op zijn viool uitvoerd.

In Cambodja komen verder vooral klinieken voor. In Sihanoukville zitten veel klinieken. Dit zijn particuliere instellingen met hogere tarieven dan de ziekenhuizen. De doctoren zijn redelijk behendig. Uiteraard zal dit per kliniek verschillen. Zorg in ieder geval voor een goede Reisverzekering die je medische kosten zal dekken.
Share Button