Creditcard voor backpacken in Cambodja | Mijncambodja.nl
Creditcard voor backpacken in Cambodja
Creditcard voor backpacken in Cambodja

Creditcard voor backpacken in Cambodja

Tegenwoordig is een creditcard onmisbaar als je gaat backpacken of reizen door Cambodja of een ander land in Zuidoost Azie. In vrijwel alle grote steden in Cambodja (Phnom Penh, Siem Reap, Battambang, Sihanoukville, Kampot en Kampong Cham) zijn ATM`s ofwel pinautomaten aanwezig. Het komt echter regelmatig voor dat de pinautomaat leeg is of niet werkt. Op dat moment kan je toch geld nodig hebben om wat te eten of om je hotel te kunnen betalen. Met een creditcard is dit probleem gelijk opgelost.

Voordelen van een creditcard tijdens het packpacken

Een creditcard meenemen op je reis heeft een aantal grote voordelen. Zo kan je in landen als Cambodja, Laos Vietnam of Thailand niet overal pinnen. Zeker in Laos zijn pinautomaten nog maar op kleine schaal aanwezig. En ook in de kleine steden en plaatsen in Cambodja zijn pinautometen nog schaars. Een alternatieve betaalmethode in de vorm van een creditcard is daarom een must. Vrijwel alle hotels en niet door locals gerunde restaurants accepteren betaling door middel van een creditcard. Ook bij banken kan je met je creditcard geld opnemen indien er geen pinautomaat aanwezig is. Een ander groot voordeel van het meenemen van een creditcard is dat je bij veel creditcardmaatschappijen automatisch verzekerd bent bij bepaalde aankopen. Koop je een fototoestel of Gopro videocamera tijdens je reis, dan ben je vaak verzekerd bij schade of diefstal ervan. Tenslotte heb je vaak een creditcard nodig bij het boeken van een vliegticket of het maken van een hotelreservering bij bijvoorbeeld Booking.com, Ebookers.nl of Trivago.nl. Je creditcardgegevens zijn vaak noodzakelijk om een reservering te kunnen maken bij de hotelier. Ook de betaling van de hotelkamer kan per creditcard verlopen.

Creditcard, pinautomaat in Cambodja

Pinautomaat in Cambodja

Hoe betaal je met een creditcard in Cambodja?

Je kunt je creditcard op verschillende manieren gebruiken. De 3 meest voorkomende manieren van betalen of geld verkrijgen met je creditcard zijn:

  Met creditcard betalen in hotels en restaurants

In hotels en restaurants kan je de rekening betalen met je creditcard. Vervolgens wordt je gevraagd even mee te lopen of wordt het mobiele creditcardapparaat voor je gehaald. Je voert je kaart in en je ondertekend het bonnetje als bewijs.

  Pinnen met je creditcard

Bij pinautomaten kan je met je creditcard geld opnemen door je pincode in te voeren. Niet alle normale pinpassen worden herkend door pinautomaten. De 2 belangrijkste creditcarden wel.

  Geld opnemen bij de bank met je creditcard

Daarnaast kan je met je creditcard vrijwel bij elke bank geld opnemen hoewel dit niet met elke Nederlandse pinpas mogelijk is. Ofwel, met je creditcard is het dekkingsgebied groter. Bij een reguliere bank kan je je card afgegeven, het bedrag noemen dat je wenst en vervolgens de kwitantie tekenen.

Meest geaccepteerde en gebruikte creditcards in Cambodja

Er bestaan veel verschillende soorten creditcards. De 2 meest geaccepteerde en gebruikte creditcards in Cambodja en veel andere landen in Zuidoost Azie zijn:

Vaak betlaal je voor de creditcard een klein bedrag op jaarbasis. Dit bedrag ligt rond de €10,- Over het bedrag dat je gebruikt hebt betaal je een rentepercentage. Vaak ligt dit rond %15 van het bedrag. Indien je snel de met je creditcard gemaakte kosten van je bankrekening naar je creditcard overschrijft, betaal je weinig rente.
Share Button