9 Tips voor een voordelig vliegticket | Mijncambodja.nl
Goedkoop vliegticket naar Cambodja boeken

Goedkoop vliegticket naar Cambodja boeken

Reizen in Cambodja is erg goedkoop. De meeste kosten ben je kwijt aan je vliegticket naar Cambodja toe. Als je echter op een slimme manier je vliegticket boekt, hoeft je vlucht eigenlijk helemaal niet zo duur te zijn. Een goedkoop vliegticket naar Cambodja bestaat zeker! Je boekt al een vliegticket naar Cambodja vanaf €353,- (retour). Vanaf Schiphol kan je naar zowel Phnom Penh als Siem Reap voordelig vliegen. Een vlucht naar Bangkok begint al vanaf €389,-Goedkoop vliegticket naar Cambodja

Vergelijk hier de voordeligste vliegtickets naar CambodjaHoe boek je een goedkoop vliegticket naar Cambodja?

Bij het boeken van een vliegticket (naar Cambodja) zijn een aantal factoren van invloed op de prijs van het vliegticket. Als je de factoren kent zal het je veel geld kunnen besparen en zal je merken dat je een relatief goedkoop vliegticket naar Cambodja kunt boeken.

Hieronder de factoren en lijst met tips om een goedkoop vliegticket naar Cambodja te boeken.


1) Reis buiten drukke (vakantie) periodes om

Probeer je reis naar Cambodja te plannen in een periode die minder druk is. In bijvoorbeeld de zomervakantie periode (juli / augustus) zijn veel mensen vrij en gaan op reis. De prijzen van vliegtickets schieten omhoog in deze periode zodat er extra geld kan worden verdiend door vliegtuigmaatschappijen. Ben je voor langere periode vrij en dus flexibel, boek dan je vlucht buiten het drukke seizoen om. Maanden als oktober, november, januari, maart en april zijn de meest ideale maanden. Je kans op een voodelig vliegticket is hier aanzienlijk groter dan als je in juli, augustus, december, februari of mei zal reizen.

Tips goedkope vliegtickets boeken naar Cambodja

Het goedkoopste vliegticket in de drukke juli periode.Cambodja goedkope vliegtickets informatie

Een goedkoop vliegticket in een rustige periode.


2) Boek je ticket op tijd

Hoe eerder je je vliegticket boekt, hoe groter de kans op een voordelig ticket. Het aantal voordelige tickets dat wordt vrijgegeven is beperkt en de prijs loopt op als iemand anders een ticket heeft geboekt op diezelfde (deel)vlucht. Het boekingssysteem merkt tevens dat je flexibel bent als je ver van te voren boekt (min. 3 maanden voor vertrek). Indien je kort voor vertrek naar tickets zoekt merkt het systeem dat je per se moet vliegen en dus afhankelijk bent. De prijs van je vliegticket zal zodoende hoger worden aangezien de kans groot is dat je toch wel boekt. Vergelijk actuele prijzen.

3) Vlieg op een doordeweekse dag

Op dagen in en om het weekend (vrijdag, zaterdag, zondag en maandag) zitten vliegtuigen over het algemeen voller dan op dinsdag, woensdag of donderdag. Als je een ticket met heen en terugreisdag op dinsdag, woensdag of donderdag boekt, zal de prijs vaak lager zijn dan als je op een vrijdag, zaterdag, zondag of maandag vliegt. Kies dus een doordeweekse dag als je flexibel bent. Dit bespaard je zo een aantal tientjes.

Tips goedkope vliegtickets boeken naar Cambodja

Een ticket met vertrek op vrijdag en terugreis op vrijdag.Cambodja goedkope vliegtickets informatie

Een vliegticket met vertrek op donderdag en terugreis op donderdag.


4) Boek je vliegticket op een doordeweekse dag

Vaak is de prijs van je ticket lager als de dag dat je je ticket boekt op een dinsdag, woensdag of donderdag valt. Boekingssystemen passen de vliegticket prijzen op het boekingsgedrag van reizigers aan. Reizigers boeken vaker vliegtickets in en om het weekend en dus zijn prijzen dan vaak hoger dan buiten het weekend. Bespraar je zelf tientallen euro's en boek jouw vliegticket op dinsdag, woensdag of donderdag. Heb je een mooie prijs gezien die er nu niet meer is, boek dan niet overhaast maar wacht tot dinsdag of woensdag en probeer het dan nogmaals. Grote kans dat je dat zelfde tarief toch weer tegenkomt. Vergelijk actuele prijzen.

5) Een retourticket is goedkoper dan 2 maal een enkele reis

Een retourticket is in verhouding altijd voordeliger dan een enkele reis ticket. Indien je bijvoorbeeld een enkele reis van €500,- boekt kun je beter een retour boeken van €720,- en dan eventueel later de terugreisdatum tegen wijzigingskosten van vaak €150,- laten wijzigen. Bekijk wel eerst de voorwaarden en wijzigingskosten van de aanbieder. Bij TunaFish kan je ook een wereld ticket boeken. Je betaald een vaste prijs per regio en kan op korte termijn je vluchten bepalen.


Tips goedkope vliegtickets boeken naar Cambodja

Een enkele heenreis van €520,09Cambodja goedkope vliegtickets informatie

De zelfde heenreis maar met een terugreis kost €778,90,- Een verschil van €258,81,- Indien je wijzigd tegen €150,- wijzigingskosten ben je nog altijd voordeliger uit dan 2 maal een enkele reis.


6) Boek je ticket via een website met weinig boekingskosten

Bij sommige boekingssites voor vliegtickets betaal je hoge boekingskosten of service fees. Ze kunnen soms tot €65,- oplopen. Er zijn wel degelijk boekingssites met vrij lage boekingskosten. De onderstaande boekingssites hebben geen boekingkosten of lage boekingskosten. Boek via Schipholtickets.nl , Vliegwinkel.nl of WorldTicketCenter.nl en bespaar veel op je boekingskosten.

7) Vlieg vanaf een andere luchthaven in de buurt

Soms kan het zijn dat je ticket een stuk voordeliger is vanaf een nabij gelegen vliegveld. Vaak zijn vliegtickets vanaf bijvoorbeeld Dusseldorf Airport een stuk voordeliger dan vanaf Schiphol. Sommige vliegtuigmaatschappijen vliegen namelijk wel op Dusseldorf maar niet op Schiphol. Bijvoorbeeld Air Berlin of Etihad Airways. Als je aan de grens met Duitsland of Belgie woont is dit vaak voordeliger i.v.m. de korte reisafstand naar de luchthaven toe. Vergelijk actuele prijzen.

Reistips goedkope vluchten boeken naar Cambodja

Op 1 oktober is dit het voordeligste vliegticket vanaf Düsseldorf.Cambodja goedkope vluchten informatie

Op 1 oktober is dit het voordeligste vliegticket vanaf Schiphol (Amsterdam Airport).


8) Boek je vlucht door maar stap eerder uit

Indien je bijvoorbeeld een ticket boekt van Schiphol - Guangzhou - Phnom Penh en terug van Phnom Penh - Guangzhou - Schiphol en door naar Dusseldorf, kan het veel geld schelen ten opzichte van een ticketretour Schiphol - Guangzhou - Phnom Penh. Boek je ticket dus op de terugreis door naar Dusseldorf en geef in Phnom Penh aan dat je bagage in Schiphol uitgecheckt moet worden. Het is wel zo netjes in Schiphol te melden dat je de laatste vlucht naar Dusseldorf niet gebruikt.

Tips voordelige vliegtickets boeken naar Cambodja

Een ticket Schiphol - Guangzhou - Phnom Penh en terug van Phnom Penh - Guangzhou - Schiphol en door naar Dusseldorf (waarbij je uitstapt op Schiphol)Cambodja tips goedkope vliegtickets

En retourticket Schiphol - Guangzhou - Phnom Penh is aanzienlijk duurder.


9) Vlieg vanaf een andere luchthaven heen/terug

Het boeken van je vliegticket heen naar Phnom Penh en terug vanaf bijvoorbeeld Siem Reap of Bangkok kan ook flink in de kosten schelen. Vergelijk verschillende heen-en terugreis luchthavenbestemmingen om voordeligere vliegtickets te vinden. Via WorldTicketCenter.nl kan je veel verschillende optie nakijken. Bekijk alle luchthavens van Cambodja.

Tips goedkope vliegtickets boeken naar Cambodja

Een retourticket Amsterdam - Phnom PenhCambodja goedkope vliegtickets informatie

En retourticket Amsterdam - Bangkok / Phnom Penh - Amsterdam is ruim €100,- voordeliger. Een bus of vlucht van Bangkok naar Phnom Penh of Siem Reap is ook voordelig te verkrijgen.


Ofwel, kort samengevat zijn er zeker 9 belangrijke factoren die de prijs van een vliegticket kunnen beinvloeden. Als je wat speelt met de reisdatum, vertrek of terugreis vliegveld en het moment van boeken, dan kan je jezelf een hoop geld besparen. Hieronder nog kort een opsomming:

  1. Reis buiten drukke (vakantie) periodes om
  2. Boek je vliegticket op tijd
  3. Reis op een doordeweekse dag
  4. Boek je vliegticket op een doordeweekse dag
  5. Een retourticket is goedkoper dan 2 maal een enkele reis
  6. Boek via een website waar weinig boekingskosten worden gerekend
  7. Vlieg vanaf een andere luchthaven
  8. Stap eerder uit
  9. Vlieg vanaf een andere luchthaven heen/terug


Share Button