Actueel reisadvies Cambodja | Mijncambodja.nl
Actueel reisadvies Cambodja

Actueel reisadvies Cambodja

Zorg er voor dat je voor je reis op de hoogte bent van het laatste actuele reisadvies voor Cambodja. In Cambodja is het de afgelopen jaren rumoerig geweest in het noorden van het land bij de grens met Thailand omtrent de Preah Vihear tempel. Bij incidenten zijn hier doden gevallen en gevechten geweest tussen de Thai en Khmer.

Ook na de laatste verkiezingen in juli 2013 zijn er op regelmatige basis demonstraties die niet geweldloos verlopen zijn.

Tenslotte is het raadzaam om het voorheen zo populaire backpackersgebied rond het Boeung Kak meer te mijden aangezien hier een nieuwbouwproject is gestart waarbij het meer drooggelegd is ten koste van de omwonenden waarvan de huizen nu ondergelopen zijn. Ook hier vinden demonstraties en opschuddingen plaats.

Ga je naar Cambodja op reis, zorg dan voor een goede reisverzekering! Bij Tasman hebben ze bijvoorbeeld goede Verzekeringen voor Backpacken!De laatste ontwikkelingen
Sinds de verkiezingen van juli 2018 zijn er regelmatig demonstraties tegen de regerende CPP partij. De huidige premier en leider van deze partij wordt ervan verdacht op frauduleuze wijze de verkiezingen naar zijn hand gezet te hebben. Probeer ten alle tijde politieke demonstraties en discussies te voorkomen. In juli 2013 waren er in Cambodja verkiezingen voor een nieuw parlement. Twee partijen eisten de overwinning op. Volgens de oppositiepartij was er fraude gepleegd bij de verkiezingen en moest er een onderzoek komen. Er volgden demonstraties.
Onveilige gebieden in Cambodja
Provincies Preah Vihear en Oddar Meanchey Reis alleen als het noodzakelijk is naar de provincies Preah Vihear en Oddar Meanchey. Deze provincies liggen bij de grens met Thailand. De grenzen zijn niet goed afgebakend in het gebied rondom de tempels van Preah Vihear, Ta Krabei en Ta Moan. In 2011 vochten de legers van Cambodja en Thailand rondom de tempels van Preah Vihaer en de Ta Krabei- en Ta Moan-tempels. Er vielen aan beide kanten doden, ook burgers. De landen zijn in gesprek over de grenzen in het gebied. Maar de situatie blijft gespannen. De Cambodjaanse en Thaise legers kunnen opnieuw in gevecht raken.

Platteland
Op het platteland van Cambodja liggen nog landmijnen en bommen. Vooral in de grensgebieden. Komt u waarschuwingsborden tegen, blijf dan weg bij het gebied.

Criminaliteit
Er zijn veiligheidsrisicos voor reizen naar de toeristische gebieden. Vooral naar Phnom Penh en omgeving en de steden Sihanoukville en Siem Reap. In deze gebieden zijn veel berovingen, zoals tasjesroof (bagsnatching). Dieven proberen dan vanaf een voorbijrijdende motor een schoudertas af te pakken.
De berovingen vinden zowel overdag als in de nacht plaats. Als u slachtoffer bent van een beroving, geef uw bezittingen dan af en verzet u niet. Ook niet als de dieven geen wapens bij zich hebben. Als u zich verzet, leidt dat vaak tot (meer) geweld.

Onveilige gebieden CambodjaReis je naar of vanuit Laos, Vietnam of Thailand, lees dat ook daar de actualiteiten over.


Share Button